Stormforce ilmatäytteisien liivien vuosihuolto

Ilmatäytteiset liivit, joita myös kutsutaan ”paukkuliiveiksi” vaatii vuosittaisen tarkastuksen. Tarkastuksen voi tehdä myös itse noudattamalla seuraavia ohjeita. Suosittelemme tarkastuksen ennen ajokauden alkua. 

  1. Tutki ensin liivin päällispuolinen kunto, tarkista onko liivin ulkokuori ehjä
  2. käy sen jälkeen läpi kiinnitysremmit ja ompeleet.
  3. Tarkista soljen toimivuus.
  4. Avaa tämän jälkeen liivi kokonaan, tarraversio avataan vain vetämää sivut auki, huomioi tässä vaiheessa millä tavalla kelluke on pakattuna suojakuoressa jotta saat sen samalla tavalla pakattua takaisin. Kellukemallista riippuen kellukkeen pinnassa saattaa myös löytyä pakkausohjeet, noudata silloin niitä.

 

VETOKETJU versiot

Vetoketjulla varustettu liivi avataan laukaisin narun ulostuloaukosta , aukon päällä on suojaläppä, avaa läppä, vetoketjussa on keltaisella värillä merkitty alue, juoksuta sormella tai vedä vetoketju erilleen alkaen tästä alueesta , juoksuta vetoketju kokonaan toiseen päähän josta myös vetoketjun suljin löytyy, vedä vetoketju erilleen myös lähtöpäästä. Sulje liivi juoksuttamalla suljin kokonaan takaisin vetoketjun lähtöpisteeseen, kytke vetoketju toisiinsa samalla tavalla kuin vaikka takki, jätä laukaisin-narun pallo tässä vaiheessa liivin sisäpuolelle, kun suljin on ylittänyt keltaisen alueen (mikä jää auki) pujota pallukka ulos keltaisesta aukosta, ja sulje tarraläppä, vedä vetoketju kokonaan toiseen päähän, pujoita vetoketjun ylimääräinen osa liivin suojakuoren sisäpuolelle, molemmissa päissä.

 

5. Ota painesäiliö pois laukaisimesta kiertämällä pulloa vastapäivään.

6. Tarkista pullon kärki, jos siinä on reikä, säiliö on tyhjentynyt, vaihda pullo uuteen

7. Mikäli pullon pinta on kovasti hapettunut tai ruosteessa suositellaan pullon vaihtamista koska irronnut ruoste saattaa vahingoittaa kelluketta.

 

Sulake ja painepullon vaihtoväli on n 3 vuotta, sulakkeen kyljessä on merkitty kuukausi ja vuosiluku jolloin nämä tulisi vaihtaa. Huoltosarja toimitetaan täydellisenä pakettina jossa on uusi sulake ja painepullo sekä manuaali laukaisimen sinetti.

 

Kelluke laskostetaan suojakuoreen siten, ettei siihen jää kiertymiä eikä teräviä taittoja. Laukaisimen alla näet ohjeet, jotka kertoo onko liivi käyttökunnossa, mikäli vihreä sinetti puuttuu tai sulakkeen pohjassa oleva vihreä pää puuttuu on liivi luultavasti epäkuntoinen.

Jatka silloin kohdasta 5.. 

8. Irrota seuraavaksi laukaisimen sulake kiertämällä vastapäivään, tarkista sulakkeeseen merkittynä oleva viimeinen käyttöpäivä, valkoisella tekstillä sulakkeen sivussa. uusi tarvittaessa.

9. Puhalla tämän jälkeen liivi täyteen ilmaa käyttämällä liivin puhallusputkea, jätä liivi täytettynä noin vuorokaudeksi, kellukkeen täytyy pysyä kovana. Mikäli vuotoa havaitaan ota yhtyettä myyjäliikkeeseen toimenpiteitä varten.

10. Tyhjennä liivi käyttämällä korkin toista päätä, pyri tyhjentämään kelluke mahdollisimman hyvin . Toimenpide onnistuu helpoiten tasaisella alustalla tai pöydällä painamalla kelluketta kauttaaltaan, täysin tyhjä kelluke on helppo laskostaa, eikä vie tilaa suojakuoressa.

11.Kierrä pullo ja sulake paikoilleen, mikäli manuaali laukaisinta on käytetty (naru) asenna myös huoltopakkauksen mukana tullut vihreä sinetti paikalleen.

12.Mikäli liivi on lauennut, poista ensi lauennut sulake ennen uuden painepullon asennusta, muuten lauennut sulake tyhjentää painepullon uudestaan.

 

Maahantuoja: Six-Cap Oy. Laivalahdenkaari 38.00810 Helsinki. Puh: 010 3976400

Huolto ohjeet kuvineen: www.pelastusliivi.fi . e.mail six-cap@six-cap.com